Hoppa till innehåll

Barnvänliga blåbärsmuffins

Jag tycker ofta att fantasin tryter lite när det gäller mat till Vincent. Att köra på att han äter samma mat som oss, fungerar knappast varje dag. Detta på grund av att vi inte alltid äter mat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag tycker ofta att fantasin tryter lite när det gäller mat till Vincent. Att köra på att han äter samma mat som oss, fungerar knappast varje dag. Detta på grund av att vi inte alltid äter mat som kanske passar småbarn, och för att Vincent inte äter allt (det går verkligen upp och ner i perioder). Till mellanmål har jag nu gjort saftiga och halvsöta blåbärsmuffins. Jag tycker de blev riktigt goda, och passar minsann inte bara till små personer. 
 
Muffinsen är enbart sötade med banan och är dessutom mejerifria. Kanel i receptet går att utesluta (“vanlig” kanel i annat än små mängder är inte bra för bebisar. Använd därför gärna ceylonkanel). Eftersom Vincent älskar bär, så är det perfekt och extra lockande med blåbär i!
 
 
 
Barnvänliga blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Barnvänliga blåbärsmuffins – 6 muffins

200 gram banan (2 bananer)
60 gram blåbär
2 ägg
1 dl havregryn
1 dl riven kokos
3 msk kokosolja
2 msk pofiber
1 tsk bakpulver
½ tsk kanel


Sätt ugnen på 175 grader. Mixa riven kokos och havrgryn till ett finmalet mjöl med exempelvis en stavmixer. Mixa samman ägg och banan till en luftig konsistens. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggvispet tillsammans med smält kokosolja. Rör därefter försiktigt ner blåbär (tinade om de är frysta). Fördela smeten i muffinsformar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 

 

Barnvänliga blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt

 
Barnvänliga blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt
 
Barnvänliga blåbärsmuffins - Baka Sockerfritt