Hoppa till innehåll

Bästa brownien – Glutenfri och utan tillsatt socker

I fredags besökte jag och Vincent mitt jobb på Vasakronan som jag är mammaledig från (jag jobbar som finanscontroller där annars). Det var väldigt kul att få fika med kollegorna igen (och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

I fredags besökte jag och Vincent mitt jobb på Vasakronan som jag är mammaledig från (jag jobbar som finanscontroller där annars). Det var väldigt kul att få fika med kollegorna igen (och besöka det himla fina kontoret som det är – aktivitetsbaserat och väldans modernt!). Vincent uppförde sig exemplariskt och fick hälsa på många nya ansiketen. Han fick dessutom en så fin skjorta från Ralph Lauren av kollegorna!

Jag ville såklart ta med mig något hemmabakat och utan tillsatt socker, och valet föll på min glutenfria brownie med mascarponefyllning! Den här gången använde jag sukrin gold, men det går också bra med exempelvis sötströ. Tidigare har jag gjort kakan i en liten form (12-cm), men eftersom vi var fler som skulle fika än bara jag själv gjorde jag denna gång den i en 24-cm springform. Det klassiska är visserligen att göra brownies i fyrkantiga formar. Men, men det där gör man givetvis som man vill! Brownien är en av mina favoriter och blev som tur är mycket uppskattad. Denna kaka passar lika bra med som utan grädde.

Vågar jag tro på att detta kommer att stå på ert fikabord i höst?

 
 

Bästa brownien - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 

Brownie med mascarponefyllning – 24 cm springform

Browniesmet:
100 gram smör

120 gram steviachoklad, mörk
3 ägg
2 dl mandelmjöl
4 msk kokosmjöl
4 msk hasselnötsmjöl
4-5 msk sukrin gold
2 msk vispgrädde
½ tsk vaniljpulver
ev. 1 msk kakao

Mascarponefyllning
150 gram mascarpone

4 tsk sukrin gold
2 krm vaniljpulver

Browniesmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen (försiktigt, gärna i mikro). Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en bröad (ex. mandelmjöl) 24-centimeter springform.

Mascarponefyllning
Rör ihop ingredienserna till mascarponefyllningen och klicka över browniesmeten. Dra lite med en kniv för att skapa ett mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter. 

 
 
Bästa brownien - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Bästa brownien - Glutenfri och utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt