Hoppa till innehåll
Open navigation

Bästa kokoskakorna

En ruskigt god småkaka är dessa kokoskakor. Jag gjorde dessa under helgen som var och tyckte de blev mycket lyckade! I kakdegen har jag både hasselnötter och bitar av choklad, vilket passar perfekt i kakan.    Tips generellt när jag bakar snåkakor är att ha en välarbetad deg. Den ska vara sammanhängande när kakorna formas…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
En ruskigt god småkaka är dessa kokoskakor. Jag gjorde dessa under helgen som var och tyckte de blev mycket lyckade! I kakdegen har jag både hasselnötter och bitar av choklad, vilket passar perfekt i kakan. 
 
Tips generellt när jag bakar snåkakor är att ha en välarbetad deg. Den ska vara sammanhängande när kakorna formas och gräddas. De ska inte heller vara allt för platta, och de ska heller inte röras när de fortfarande är varma efter gräddningen. Jag följer dessa steg, och jag har aldrig problem med att mina kakor går sönder. Jag vet inte om det beror på föregående tre tips, eller att vissa använder andra produkter – eller kanske att jag har tur!
 
 
 
 
Coconut cakes, gluten free, no sugar added - Kokoskakor, glutenfria, utan tillsatt socker
 
 

Kokoskakor  – 8 stycken

25 gram rumsvarmt smör
15 gram hasselnötter
15 gram steviachoklad
1 dl riven kokos
1 dl mandelmjöl
2 msk sötströ
1 krm vaniljpulver


Sätt ugnen på 175 grader. Finhacka hasselnötterna och hacka chokladen. Blanda detta med resterande torra ingredienser. Blanda till sist noga med det rumsvarma smöret. Forma åtta stycken kakor av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter.

 
 
Coconut cakes, gluten free, no sugar added - Kokoskakor, glutenfria, utan tillsatt socker
 
Coconut cakes, gluten free, no sugar added - Kokoskakor, glutenfria, utan tillsatt socker