Hoppa till innehåll
Open navigation

Bean chocolate cake med kaffesmak och mascarpone

Bönor gör denna kakan krämig, utan för att den skull bidra med så mycket smak. Bönor är därmed perfekta då man vill göra bakverk hälsosamma! Vill man tillsätter man lite smör (ca 20.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bönor gör denna kakan krämig, utan för att den skull bidra med så mycket smak. Bönor är därmed perfekta då man vill göra bakverk hälsosamma! Vill man tillsätter man lite smör (ca 20 gram) i denna kaka och förlänger gräddningen en aning (alternativt tillsätter mer av en torr ingrediens). Servera med grädde eller sockerfri glass!
30 minuter
Inga röster än
Kategorier: Choklad, GI
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

Kaka:

Mascarponetopping:

  • 30 gram mascarpone
  • ½ krm vaniljpulver
  • ev. sötströ

Instruktioner

  • Kaka:, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffepulver.
  • Skölj de svarta bönorna och mixa dessa tillsammans med ägget (jag använder stavmixer)
  • Blanda alla torra ingredienser och tillsätt blandningen av ägg och bönor samt kaffet.
  • Häll smeten i en bröd springform av mindre storlek (12 cm i diameter)
  • Mascarponetopping:, Blanda ingredienserna noga och fördela över detta på kakan på valfritt sätt (ex. ”ringla” över, dutta över eller bred jämnt)
  • Rör gärna försiktigt lite med en sked så att toppingen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!