Bean chocolate cake med kaffesmak och mascarpone
Vad jag njuter av vädret just nu! Jag har gått större delen av morgonen ute, utan att behöva ha någon slags kofta alls! Eftersom medeltemperaturen har varit över 10 grader i mer än 5 dagar,.. Läs mer


Bean chocolate cake med kaffesmak och mascarpone
Kaka:
50 gram svarta bönor
1 ägg
½ dl mandelmjöl
2 msk hasselnötsmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
½ msk kakao
ca 2 msk sötströ
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
½ msk hett vatten
1 krm snabbkaffepulver
Mascarponetopping:
30 gram mascarpone
½ krm vaniljpulver
ev. sötströ
Kaka
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda hett vatten och kaffepulver. Skölj de svarta bönorna och mixa dessa tillsammans med ägg (jag använder stavmixer). Blanda alla torra ingredienser och tillsätt blandningen av ägg och bönor samt kaffe. Fördela smeten i en bröd springform av mindre storlek (12 cm i diameter).
Mascarponetopping
Blanda ingredienserna noga och fördela över det på valfritt sätt (ex. ”ringla” över, dutta över eller bred jämnt). Rör gärna försiktigt lite med en sked så att toppingen bildar ett mönster. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter.

