Biskvier
Biskvier består av en mandelbotten, fylld med en chokladsmörkräm och toppad med choklad! Liknar Sarah Berhardt, fast med en ljusare fyllning (som istället är fylld med.. Läs mer

Biskvier består av en mandelbotten, fylld med en chokladsmörkräm och toppad med choklad! Liknar Sarah Berhardt, fast med en ljusare fyllning (som istället är fylld med chokladtryffel).
1 timme +
Portioner: 10 biskvier
Ingredienser
Botten:
- 2 dl mandelmjöl
- 2 äggvitor spara äggulan
- ca 1 msk sötströ
- Chokladkräm
- ca 60 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 50 gram smör
- 90 gram mascarpone
- 1-2 äggulor
- 1-2 msk sötströ
- 1 krm vaniljpulver
Chokladöverdrag:
- 100 gram mörk choklad
Instruktioner
- Botten, Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna med varandra.
- Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.
- Chokladkräm, SmältSmält smör tillsammans med choklad och blanda därefter med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens
- Toppa krämen på de avsvalnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme)
- Chokladöverdrag, Smält chokladen och låt den svalna en aning
- Doppa biskvierna i chokladen och låt dem återigen stelna i kylen.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!