Hoppa till innehåll

Biskvier

Jag lade ju upp ett recept på Sarah Bernhardt härom dagen, och idag tänkte jag lägga upp ett liknande recept, fast på biskvier! Biskvier innehåller en lite ljusare och mjukare chokladkräm än.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Jag lade ju upp ett recept på Sarah Bernhardt härom dagen, och idag tänkte jag lägga upp ett liknande recept, fast på biskvier! Biskvier innehåller en lite ljusare och mjukare chokladkräm än Sarah Bernhardt (som istället är fylld med chokladtryffel). Jättegott måste jag säga! Mandelbottnen kan dock bli lite mjuk, speciellt om de får stå några dagar.
 
Idag har jag varit kort i skolan och gått igenom uppsatsen och funderat på vad som behöver läggas till, ändras, ta bort etc. Det känns lite som ett arbete som kan fortsättas i all oändlighet. Det är alltid något som kan ändras! Väl hemma överraskade min sambo mig med en fin blombukett med jättefina liljor! Så glad jag blev över den fina gesten! Om ett litet tag ska jag bege mig iväg för ett kort kvällsjobbpass. Det var ett bra tag sedan jag sist arbetade (om man bortser från att jag var med och hämtade barnen, dvs min syrras barn, från dagis igår), så ett par timmars arbete kan vara på sin plats. Jag har även testat kläder, skrivit ut massa papper och övat på frågor inför morgondagen. Då ska jag nämligen på arbetsintervju!
 
 
Biskvier - Baka Sockerfritt
 
 

Biskvier – 7 stycken

Botten:
1 ½ dl mandelmjöl
1 äggvita (spara äggulan)
ca 1 msk stevia strö

Chokladkräm:
50 gram smör
50 gram mascarpone
1 äggula
ca 1 ½ msk stevia strö
1 tsk kakao
1 ½ krm vaniljpulver

Chokladöverdrag:
40-50 gram mörk choklad

Botten
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ingredienserna med varandra. Platta ut cirklar av mandelsmeten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 18-20 minuter tills kakorna får färg. Låt dem svalna och börja med chokladkrämen.

Chokladkrämen
Smält smöret och blanda med övriga ingredienser. Låt krämen stelna så den får en ganska fast konsistens. Toppa krämen på de avsvademnade kakbottnarna. Ställ i kylskåpet så att de stelnar ytterligare (ca 1 timme).

Chokladöverdrag
Smält chokladen och låt den svalna en aning. Doppa biskverna i chokladen och låt demåterigen  stelna i kylen.

Biskvier - Baka Sockerfritt