Hoppa till innehåll

Biskvikakor

    Lyxig småkaka i kombination med chokladbiskvi – där har ni dessa biskvikakor. Det här blir minst sagt en kaka 2.0! Biskvikakorna består av tre lager där bottnen har en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Biskvikakor - Baka Sockerfritt
 

 

Lyxig småkaka i kombination med chokladbiskvi – där har ni dessa biskvikakor. Det här blir minst sagt en kaka 2.0! Biskvikakorna består av tre lager där bottnen har en neutral smak och bas av mandelmjöl och fyllningen består av färska dadlar och smaksatt med kakao. Och så har jag doppat varje kaka i choklad. Jag tycker de blir så fina och passar vid alla festliga tillfällen!

 Biskvikakor - Baka Sockerfritt

 

Biskvikakor – 8 stycken

Kakbotten:
30 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
1 ½ msk sockerersättning
1 msk pofiber
1 krm vaniljpulver

Dadelfyllning:
80 gram färska dadlar utan kärna
15 gram kokosolja
1 msk kakao

Chokladöverdrag:
80 gram choklad, utan tillsatt socker

Kakbotten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga till en välarbetad deg. Forma degen till åtta stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter. Låt svalna helt.

Dadelfyllning
Mosa samman alla ingredienser. Bred massan på ena sidan av kakorna.

Chokladöverdrag
Smält chokladen och doppa/bred dessa på ovansidan av kakan. Låt stelna.

 
 
 
Biskvikakor - Baka Sockerfritt
 
Biskvikakor - Baka Sockerfritt