Björnbärstart
Sponsrat inlägg tillsammans med N!CK’S Sugna på en fräsch, god och snygg paj med björnbär? Läs då vidare! Denna paj, eller “tart” som denna.. Läs mer



Björnbärstart
Botten:
60 gram smör
2 ½ dl mandelmjöl
2 dl havremjöl
½ dl N!CK’S Use Like Sugar
1 ½ msk N!CK’S Fiber syrup clear
1 msk fiberhusk
Björnbärsfyllning:
3 ½ dl björnbär
2 dl mascarpone
1 ½ dl vispgrädde
2-3 msk N!CK’S Use Like Sugar
2 msk vatten
1 tsk vaniljpulver
2 st gelatinblad
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser med en mixer eller med händerna. Smöra en pajform med avtagbar kant, ca 35X11 cm (motsvarande rund pajform är ca 22 cm), och tryck ut degen i botten och kanter. Nagga skalet med en gaffel. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och ställ för att kallna i kylskåp.
Björnbärsfyllning
Sjud björnbär med vatten i en kastrull under 5-10 minuter och mosa björnbären så mycket som möjligt. Sila av så att bara saften är kvar. Lägg gelatinblad i kallt vatten i fem minuter, ta upp och lägg i den varma saften och rör tills det helt blandats. Blanda med resterande ingredienser och vispa någon minut med elvisp. Fördela i pajformen och låt stelna helt i kylen i ca 4 timmar. Garnera med exempelvis färska björnbär, citronmeliss och torkade ätbara blommor.



