Blåbärssmulpaj med karamell
Har jag sagt att jag älskar smulpajer? Bara sisidär en gång i månaden här på bloggen. Jag vill tipsa om ett av mina favoritsmulpajsrecept, som är en blåbärspaj. Den är dock lite ovanlig då.. Läs mer


Blåbärssmulpaj med karamell – 2 portioner
80-100 gram blåbär
Karamellsås:
en liten klick smör (ca 5 gram)
¾ dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
Smuldeg:
20 gram smör
1 dl mandelmjöl
½ dl riven kokos
2 tsk sötströ/sukrin
½ tsk kanel
Karamellsås
Börja med karamellsåsen. Lägg alla ingredienser i en kastrull och sjud i ca 20 minuter tills konsistensen tjocknat något.
Smuldeg
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser noga.
Lägg blåbär i en liten pajform, ca 14 cm i diameter. Fördela över karamellsåsen. Smula över smuldegen. Gräddat mitt i ugnen i ca 25 minuter tills smuldegen tagit färg.

