Blåbärscheesecake med choklad
Blir så sugen på att baka med fräscha bär nu! Jag brukar bli det när jag är trött på vintern och längtar tills det blir vår. Ett av bärbakverken jag gjorde förra.. Läs mer



Blåbärscheesecake på chokladbotten – ca 8 portioner
Chokladbotten:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosmjöl
½ dl kakao
ca ½ dl sockerersättning
Blåbärsfyllning:
200 gram svenska blåbär, frysta
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 ½ dl crème fraiche
3/4 dl sockerersättning
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20- cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter.
Blåbärsyllning
Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens (jag använder stavmixer). Häll ovanpå den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor – låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min) i ugnen så att den hinner svalna långsamt (vädra eventuellt ut lite värme). Låt svalna helt och förvara i kylskåp.
