Hoppa till innehåll

Blåbärscheesecake på chokladbotten

Fräsch blåbärscheesecake med krömig fyllning och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
20 min + 1 h i ugn
Inga röster än
Kategorier: Cheesecake, Choklad, Low carb/LCHF
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Chokladbotten:

Blåbärsfyllning:

Instruktioner

  • Chokladbotten
  • Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser.
  • Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20- cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter
  • Blåbärsfyllning
  • Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens (jag använder stavmixer). Häll ovanpå den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
  • Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor - låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min) i ugnen så att den hinner svalna långsamt (vädra eventuellt ut lite värme).
  • Låt svalna helt och förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!