Blåbärscheesecake på chokladbotten
Fräsch blåbärscheesecake med krömig fyllning och.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/05/IMG_3509-scaled.jpg)
20 min + 1 h i ugn
Kategorier: Cheesecake, Choklad, Low carb/LCHF
Ingredienser
Chokladbotten:
- 100 gram smör
- 3 dl mandelmjöl
- 3/4 dl kokosmjöl
- ½ dl kakao eller 3/4 dl N!CK’S Chocodrink
- ca ½ dl sockerersättning
Blåbärsfyllning:
- 200 gram svenska blåbär
- frysta
- 3 ägg
- 3 dl vispgrädde
- 1 ½ dl crème fraiche
- 3/4 dl sockerersättning
Instruktioner
- Chokladbotten
- Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser.
- Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20- cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter
- Blåbärsfyllning
- Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens (jag använder stavmixer). Häll ovanpå den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen.
- Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor - låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min) i ugnen så att den hinner svalna långsamt (vädra eventuellt ut lite värme).
- Låt svalna helt och förvara i kylskåp.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!