Hoppa till innehåll

Blåbärscheesecake på chokladbotten

    Sponsrat samarbete med N!CK’S       Vad passar bättre än att hälsa våren välkommen med än en fräsch blåbärscheesecake? Blåbär är verkligen toppen i.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Blåbärscheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S
 
 
 
Vad passar bättre än att hälsa våren välkommen med än en fräsch blåbärscheesecake? Blåbär är verkligen toppen i cheesecakes både för att smaken passar så bra i, men även för den fina färg den ger (välj inte odlade, då dom är mer bleka och smakar lite mindre). Min cheesecake är riktigt krämig och har en fin och rund smak tack vare grädde och crème fraiche (jag väljer fullfeta varianter) samt den sockerersättning jag använder, det vill säga N!CK’S Use Like Sugar
 
Jag valde att smaksätta cheesecakebottnen med chokladsmak genom att tillsätta Chocodrink i degen (ett chokladdryckspulver från N!CK’S som även är utmärkt att baka med). Riktigt gott och passar väldigt bra ihop med den milda blåbärsfyllningen. Och choklad och blåbär är ju generellt supergott tillsammans. Det är två smaker jag måste börja använda mer ihop!
 
 
Blåbärscheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 
 

Blåbärscheesecake på chokladbotten – ca 8 portioner 

Chokladbotten:
100 gram smör

3 dl mandelmjöl
3/4 dl kokosmjöl
3/4 dl N!CK’S Chocodrink
3 msk N!CK’S Use Like Sugar 

Blåbärsfyllning:
200 gram svenska blåbär, frysta

3 ägg
3 dl vispgrädde
1 ½ dl crème fraiche
3/4 dl N!CK’S Use Like Sugar 

Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman alla ingredienser. Fäst en bit bakplåtspapper i botten av en 20- cm springform och tryck ut degen i botten. Förgrädda i ca 8 minuter.

Blåbärsyllning
Tina blåbären och mixa till en puré. Vispa/mixa samman alla ingredienser noga till en slät konsistens (jag använder stavmixer). Häll ovanpå den förgräddade botten och grädda i ytterligare i ca 50 minuter i nedre delen av ugnen. Cheesecaken kan fortfarande vara lite dallrig i mitten, men ska till största del vara fast. För att undvika sprickor – låt gärna cheesecaken stå på eftervärme en stund (30 min) i ugnen så att den hinner svalna långsamt (vädra eventuellt ut lite värme). Låt svalna helt och förvara i kylskåp.

 
 
Blåbärscheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 
Blåbärscheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt
 
Blåbärscheesecake på chokladbotten - Baka Sockerfritt