Hoppa till innehåll
Open navigation

Blåbärsglasspinnar

Jag har haft en riktigt fin sommardag – en dag som också är Vincents första sommarlovsdag! Vi har plaskat i vattnet (till en sjö), vilket Vincent tyckte var superskoj! Han är lite.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har haft en riktigt fin sommardag – en dag som också är Vincents första sommarlovsdag! Vi har plaskat i vattnet (till en sjö), vilket Vincent tyckte var superskoj! Han är lite reserverad för vatten och andra människor, så han höll mig i handen 95 % av tiden. Det var mysigt och lagom varmt för att bada benen. Hoppas även ni har haft fint väder!

Något som passar fina sommardagar är dessa blåbärsglasspinnar! De innehåller färmst banan och blåbär – faktiskt min (hittills) favoritglasskombo som jag nu använt mig av ett par gånger. Ibland har jag kört med vatten, ibland med grädde i glassen (för att få en mer lätthanterlig konsistens). Båda fungerar bra, och grädde använde jag för att få lite mer energi till Vincents glassar. Den som vill sötar lite extra efter smak och använder vanilj för att få smaken lite rundare!
 
 
 
 
Blåbärsglasspinnar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Blåbärsglasspinnar – 6 stycken

250 gram banan, mogen (ca 2 stycken)
125 gram blåbär
½ dl vatten eller grädde
ev. 1-2 tsk valfri sötning (honung/sötningsströ)
ev. 1 krm vaniljarom 

Mixa samman alla ingredienser till en slät konsistens. Fördela i glasspinnsformar. Frys.

 
 
 
 
Blåbärsglasspinnar - Baka Sockerfritt
 
Blåbärsglasspinnar - Baka Sockerfritt
 
Blåbärsglasspinnar - Baka Sockerfritt
 
Blåbärsglasspinnar - Baka Sockerfritt