Hoppa till innehåll

Blåbärsgrottor

Det var lite strul med hemsidan, men nu är den på gång igen! Det var nästan så att jag fick en smula abstinens igår över att inte få blogga och dela med mig av smarriga recept. Men det får.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Det var lite strul med hemsidan, men nu är den på gång igen! Det var nästan så att jag fick en smula abstinens igår över att inte få blogga och dela med mig av smarriga recept. Men det får jag ta igen nu med en underbart god småkaka!
 
Hallongrottor är en riktig klassiker, men det är inte alltför ofta man ser andra bär i grottorna! Jag tänkte därför göra en slags enkel “sylt” av blåbär att fylla kakorna med. Det blev jättegott måste jag säga! Jag tycker i och för sig att blåbär passar bra i de flesta sorters kakor, både mjuka och hårda. Själva kakdegen innehåller goda pecannötter och är även smaksatt med en touch av kanel.

 
Blåbärsgrottor - Baka Sockerfritt


Blåbärsgrottor
– 10 stycken

Blåbärssylt:
50 gram blåbär
1 msk vispgrädde
ca 1 ½ -2 tsk stevia strö

Kakdeg:
35 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
2 msk riven kokos
2 tsk kokosmjöl
20 gram pecannötter
2- 2 ½ msk stevia strö
2 krm kanel
1 krm vaniljpulver

Blåbärssylt
Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och stevia strö. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Medan sylten värms kan du börja med kakdegen.

Kakdeg
Sätt ugnen på 150 grader. Finhacka pecannötterna och blanda med resterande torra ingredienser. Blanda därefter ner smörer och blanda till en kakdeg. Forma kakdegen till runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Gör en grop i varje boll. Fördela blåbärssylten i varje grop. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.

 

Blåbärsgrottor - Baka Sockerfritt