Hoppa till innehåll
Open navigation

Blåbärskaka

Jag har förstått att det finns fantastiskt mycket blåbär att plocka nu. Inte för att jag själv har plockat några tyvärr, men jag har två systerbarn som har sommarlov från förskolan och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Jag har förstått att det finns fantastiskt mycket blåbär att plocka nu. Inte för att jag själv har plockat några tyvärr, men jag har två systerbarn som har sommarlov från förskolan och tycker sådant är roligt! Blåbär är såklart väldigt gott att äta bara som de är, men är man en glad bagare som jag är det ju ännu roligare att baka med dessa goda bär! Blåbärskaka är en klassiker som gör blåbären rättvisa. I min variant har kakan en svag smak av mazarin (någon droppe bittermandlarom) och är generöst toppad med valnötter. Bra fika till helgen!

Nu hoppas jag på en bra helg! Den blir nog lite lugnare än den föregående då vi ju hade Vincents 100-dagars kalas. Jag ska försöka hinna spela in något klipp till min Youtubekanal också. Det är dock inte det lättaste att göra när man är ensam hemma med en bebis…

 
 
Blåbärskaka - Baka Sockerfritt
 
 

Blåbärskaka

25 gram smör
1 ägg
1 dl mandelmjöl
3 msk vispgrädde
4 tsk kokosmjöl
ca 1 msk sötströ
1 msk vatten
1 krm vaniljpulver
1-2 droppar bittermandelarom

Topping
25 gram blåbär

15 gram nötter (ex. valnötter)
ev. ½ tsk sötströ

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten. Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vätskan. Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten. 

Topping
Banda eventuellt blåbären med lite sötströ och strö därefter på kakan. Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.

 
 
Blåbärskaka - Baka Sockerfritt
 
Blåbärskaka - Baka Sockerfritt