Hoppa till innehåll
Open navigation

Blåbärskaka med päron

Frukt passar utmärkt att kombinera med bär! I denna mjuka kaka gottar sig päron och blåbär.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Frukt passar utmärkt att kombinera med bär! I denna mjuka kaka gottar sig päron och blåbär tillsammans.
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 25 gram smör
  • 1 ägg
  • 2 msk mjölk/grädde
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk pofiber
  • 1 msk riven kokos
  • ½ msk kokosmjöl
  • 1 ½ msk sötströ
  • ½ krm vaniljpulver
  • ½ tsk bakpulver
  • 35 gram skalat päron i skivor/bitar 1/3 päron
  • 20 gram blåbär ca 2 msk

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna med varandra.
  • Rör ner ägg, smör och mjölk
  • Tillsätt till sist blåbären och rör om försiktigt.
  • Fördela smeten i en bröad springform (12 cm). Tryck ner bitar av päron
  • Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!