Blåbärskaka med päron
Frukt passar utmärkt att kombinera med bär! I denna mjuka kaka gottar sig päron och blåbär.. Läs mer

Frukt passar utmärkt att kombinera med bär! I denna mjuka kaka gottar sig päron och blåbär tillsammans.
35 minuter
Portioner: 2 portioner
Ingredienser
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 2 msk mjölk/grädde
- ½ dl mandelmjöl
- 1 msk pofiber
- 1 msk riven kokos
- ½ msk kokosmjöl
- 1 ½ msk sötströ
- ½ krm vaniljpulver
- ½ tsk bakpulver
- 35 gram skalat päron i skivor/bitar 1/3 päron
- 20 gram blåbär ca 2 msk
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna med varandra.
- Rör ner ägg, smör och mjölk
- Tillsätt till sist blåbären och rör om försiktigt.
- Fördela smeten i en bröad springform (12 cm). Tryck ner bitar av päron
- Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera med grädde!
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!