Hoppa till innehåll

Blåbärskaka med smetana

I denna blåbärskaka eftersrävade jag en riktigt kladdig konsistens, vilket jag gissade smetena skulle bidra med. Kladdig blev det också (kan ju också bero på gräddningstiden)! Jag har haft.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
45 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält smöret tillsammans med smetana. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade hasselnötter, stevia stö och vaniljpulver.
  • Häll ¾-delar av smeten i en liten form på 12 centimetar som är smord och bröad med mandelmjöl. Häll på blåbär (jag använde mig av lite sötare blåbär). Riv ett par rutor choklad ner i smeten som är kvar och blanda.
  • Häll på resterande smet ovanpå blåbären. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!