Blåbärskaka med smetana
I denna blåbärskaka eftersrävade jag en riktigt kladdig konsistens, vilket jag gissade smetena skulle bidra med. Kladdig blev det också (kan ju också bero på gräddningstiden)! Jag har haft stora och söta blåbär i denna kaka, vilket jag tycker har gjort den extra smarrig.

45 minuter
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 30 gram smör
- 45 gram smetana
- 1 ägg
- 2/3 dl mandelmjöl
- 1 msk hackade hasselnötter utan skal
- 1½ msk kokosmjöl
- 3 2/3 msk stevia strö
- 2/3 krm vaniljpulver
- 40 gram blåbär jag anänder mig av stora och söta
- ett par rutor sockerfri choklad
Instruktioner
- Smält smöret tillsammans med smetana. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade hasselnötter, stevia stö och vaniljpulver.
- Häll ¾-delar av smeten i en liten form på 12 centimetar som är smord och bröad med mandelmjöl. Häll på blåbär (jag använde mig av lite sötare blåbär). Riv ett par rutor choklad ner i smeten som är kvar och blanda.
- Häll på resterande smet ovanpå blåbären. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!