Blåbärskaka med smetana
I denna blåbärskaka eftersrävade jag en riktigt kladdig konsistens, vilket jag gissade smetena skulle bidra med. Kladdig blev det också (kan ju också bero på gräddningstiden)! Jag har haft.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2013/01/SAM_0572.jpg)
45 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
- 30 gram smör
- 45 gram smetana
- 1 ägg
- 2/3 dl mandelmjöl
- 1 msk hackade hasselnötter utan skal
- 1½ msk kokosmjöl
- 3 2/3 msk stevia strö
- 2/3 krm vaniljpulver
- 40 gram blåbär jag anänder mig av stora och söta
- ett par rutor sockerfri choklad
Instruktioner
- Smält smöret tillsammans med smetana. Blanda i mandel- och kokosmjöl, hackade hasselnötter, stevia stö och vaniljpulver.
- Häll ¾-delar av smeten i en liten form på 12 centimetar som är smord och bröad med mandelmjöl. Häll på blåbär (jag använde mig av lite sötare blåbär). Riv ett par rutor choklad ner i smeten som är kvar och blanda.
- Häll på resterande smet ovanpå blåbären. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30-35 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!