Hoppa till innehåll

Blåbärskaka

En härligt saftig och söt blåbärskaka, med en touch av bittermandel (mazarin)! Kakan är genreöst toppad med hackade.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
40 minuter
Inga röster än
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Kaksmet:

Topping:

  • 25 gram blåbär
  • 15 gram nötter (ex. hasselnöt
  • pecannöt och mandel)
  • ev. ½ tsk sötströ

Instruktioner

  • Kaksmet, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
  • Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten.
  • Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vätskan. Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten.
  • Topping, Banda eventuellt blåbären med lite sötströ och strö därefter på kakan.
  • Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!