Blåbärskaka
En härligt saftig och söt blåbärskaka, med en touch av bittermandel (mazarin)! Kakan är genreöst toppad med hackade.. Läs mer

40 minuter
Kategorier: Low carb/LCHF
Portioner: 3 portioner
Ingredienser
Kaksmet:
- 25 gram smör
- 1 ägg
- 1 dl mandelmjöl
- 3 msk vispgrädde
- 4 tsk kokosnötsmjöl
- ca 1 msk sockerersättning
- 1 msk vatten
- 1 krm vaniljpulver
- 1-2 droppar bittermandelarom
Instruktioner
- Kaksmet, Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
- Blanda alla torra ingredienser till kaksmeten.
- Rör ner ägget, det smälta smöret, bittermandelarom och vätskan. Smöra och bröa en liten form på 12 centimeter i diameter och häll i smeten.
- Topping, Banda eventuellt blåbären med lite sötströ och strö därefter på kakan.
- Grovhacka valfria nötter och strö även detta på kakan och blåbären. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!