Blåbärsmuffins med granola
Jag tycker mycket om att tillsätta blåbär i mina muffins, och blåbärsmuffins är faktiskt en av mina favoritmuffinstyper! Smeten smaksatte jag med lite, lite Läs mer
Jag tycker mycket om att tillsätta blåbär i mina muffins, och blåbärsmuffins är faktiskt en av mina favoritmuffinstyper! Smeten smaksatte jag med lite, lite kanel och de ogräddade muffinsen toppade jag med granola. Granolan går givetvis bra att byta ut mot något annat, såsom grovhackade nötter, eller helt enkelt utesluta. Denna sats räcker bara till tre muffins, vilket passar perfekt för mitt lilla hushåll.
Blåbärsmuffins med granola – 3 muffins
Smet:
20 gram smör
1 ägg
2 msk mjölk/grädde
½ dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl
1 msk sötströ
1 krm kanel
½ tsk bakpulver
Topping:
30 gram blåbär
ev lite extra sötning
ev. 2 msk granola
Botten
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt ägg, vätska och smält smör. Fördela smeten i muffinsfromar.
Blanda blåbär eventuellt med lite sötning och fördela ovanpå smeten i formarna. Toppa gärna med granola (eller hackade nötter). Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.