Hoppa till innehåll
Open navigation

Blåbärsockerkaka med citronfrosting

Denna blåbärssockerkaka är en sockerkaka som är utan tillsatt socker. Men, hur funkar det? Jo, jag har använt sötningsmedel istället, i detta fallet Nick’s Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Denna blåbärssockerkaka är en sockerkaka som är utan tillsatt socker. Men, hur funkar det? Jo, jag har använt sötningsmedel istället, i detta fallet Nick’s Use Like Sugar som jag tycker är otroligt bra!

För att sätta pricken över i, så toppar man sockerkakan med en härlig citronfrosting, som även den är utan tillsatt socker.

1 h 5 m
1.80 av 5 röster
Kategorier: Low carb/LCHF, Mjuka kakor
Portioner: 1 sockerkaka
Författare: Baka Sockerfritt

Utrustning

Ingredienser 

TILL KAKAN:

TILL GLASYREN:

Instruktioner

Sockerkakan

  • Förvärm ugnen till 190°C.
  • I en stor bunke, använd en elvisp och vispa ihop smöret, sockerersättning och ett ägg tills det är ljust och fluffigt.
  • Tillsätt ricotta, vaniljextrakt och citronskal i skålen, och blanda tills alla ingredienser är väl blandade.
  • I en separat skål, blanda mandelmjöl och bakpulver och rör om så att allt blir blandat.
  • Tillsätt växelvis lite mandelmjöl och ett ägg i taget i smeten. När alla ingredienser är tillsatta, blanda tills alla ingredienser är väl blandade.
  • Vänd försiktigt ner blåbären.
  • Häll smeten i en smord sockerkaksform.
  • Grädda i cirka 50 minuter eller tills kakan är genomgräddad. Du kan känna med en tandpetare i mitten av kakan. Om det inte fastnar någon smet, så är kakan klar.
  • Låt svalna i formen i 15 minuter innan du tar ut kakan för att svalna helt.

Glasyren

  • Under tiden kakan gräddas, gör glasyren. Häll alla ingredienser i en liten kastrull och värm försiktigt tills alla ingredienser smälter, rör om hela tiden.
  • Låt svalna och tjockna något.
  • När kakan har svalnat och tagits ur formen, ringlar du glasyren över kakan innan servering.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!