Hoppa till innehåll

Blåbärssnittar

Ofta när det görs “syltkakor” så innehåller de hallon (eller jordgubb). Jag tycker även att blåbär passar utmäkt att förgylla de små godbitarna med! Här bjuder jag på något.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Ofta när det görs “syltkakor” så innehåller de hallon (eller jordgubb). Jag tycker även att blåbär passar utmäkt att förgylla de små godbitarna med! Här bjuder jag på något jag kallar blåbärssnittar, där jag enkelt gjort en slags sylt eller kräm genom att sjuda bland annat blåbär och grädde. Mums!
 
 
Blåbärssnittar - Baka Sockerfritt
 

Blåbärssnittar – 10 snittar

Kakdeg:
3 msk äggvita
1 dl mandelmjöl
2 msk pofiber
2 msk riven kokos
1-2 msk sötströ
2 droppar bittermandelarom

Sylt:
50 gram blåbär
1 msk grädde
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver

Kakdeg:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla ingredienser till degen och forma en ca 1 ½ cm tjock längd av degen. Gör ett ”spår” på längden i mitten av kakdegen.

Sylt
Detta kan göras före degen. Sjud alla ingredienser i en kastrull i ca 10 minuter, tills röran tjocknar. Bred sylten i spåret av kakan. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Låt kakan svalna något, och skär till snittar.

Blåbärssnittar - Baka Sockerfritt