Hoppa till innehåll
Open navigation

Black bean brownie

Här kommer ett till recept med bönor (ni missade väl inte chokladpuddingen jag visade för ett par dagar sedan?)! Bönor bidrar till en saftig konsistens, så det är perfekt att baka med om ni frågar mig. Svarta bönor smakar inte speciellt mycket, och jag brukar dessutom använda det i kombination med kakao som har en kraftig smak. …

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Här kommer ett till recept med bönor (ni missade väl inte chokladpuddingen jag visade för ett par dagar sedan?)! Bönor bidrar till en saftig konsistens, så det är perfekt att baka med om ni frågar mig. Svarta bönor smakar inte speciellt mycket, och jag brukar dessutom använda det i kombination med kakao som har en kraftig smak. 
 
Här nedan ser ni en mjuk mejerifri chokladkaka innehållande just lite bönor (ej torkade, utan ”blöta”). Jag tycker om att ibland fördela över grovhackad choklad på mina chokladkakor innan de ska gräddas, vilket ni kan se på bilderna att jag gjort även denna gång. Ett tips är att låta kakan vara lite kladdig när den tas ut, för att den ska bli härligt krämig (känn med en sticka, eller som jag gör – tandpetare)! 
 
 För fler recept med bönor – spana in mitt tema Baka med Bönor!
 
 
 
Black bean brownie
 
 
 

Black bean brownie – 3 bitar

2 ägg
60 gram svarta bönor (blöta/från tetra)
15 gram kokosolja
2 ½ msk mandelmjöl
1 ½ – 2 msk sötströ
1 ½ – 2 msk kakao
1 ½ msk kokosmjöl
1 msk kokosmjölk
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. hackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta bönorna och lägg i en skål tillsammans med ägg. Mixa detta till en slät konsistens. Smält kokosoljan och tillsätt detta tillsammans med övriga ingredienserna. Fördela detta i en klädd liten brödform (ca 8X18 cm). Grädda mitt i ugnen i ca 12-14 minuter.

 
 
 
Black bean brownie
 
Black bean brownie
 
Black bean brownie
 
Black bean brownie