Hoppa till innehåll

Blondies med jordnötssmör

        Har ni bakat blondies någon gång? Alltså en ljus brownie? Det är väldigt gott måste jag säga! Denna variant på blondies är en härligt kladdig skapelse med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Blondies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Har ni bakat blondies någon gång? Alltså en ljus brownie? Det är väldigt gott måste jag säga! Denna variant på blondies är en härligt kladdig skapelse med jordnötssmör i smeten (vilket förövrigt är perfekt att använda vid bakverk som ska vara saftiga eller kladdiga). Dessutom har jag hackat i massor av choklad för crunch och lite tuggmotstånd!
 
Receptet är veganskt och lättgjort. Bara att: 1. blanda ihop, 2. ner i en form, och så 3. grädda. Och där har du smarrig blondie! I receptet använder jag arrowrotpulver vilket är som en lågkolhydratsvariant av potatismjöl. Det hittas i kryddavdelningen i mataffärer!
 
  

Blondies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt

 

 

Peanut butter blondies (veganska) – 6 bitar

40 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 ½ dl jordnötssmör
1 ½ dl mandeldryck (eller liknande)
1 ½ dl mandelmjöl
3/4 dl havremjöl
3 msk fibersirap gold (eller liknande som honung/lönnsirap)
1 ½ msk arrowrotpulver
2 krm vaniljpulver
2 krm kanel
ev. 2-3 msk extra sötning (efter smak)
ev. extra choklad

Sätt ungen på 175 grader. Värm jordötssmöret något och blanda ut med fibersirap gold och mandeldryck. Rör ner övriga ingredienser utan choklad. Grovhacka 40 gram choklad utan tillsatt socker och rör ner i smeten. Klä en 1,5 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Strö eventuellt över extra hackad choklad. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter.

 

 

Blondies med jordnötssmör - Baka Sockerfritt