Hoppa till innehåll

Blueberry nice cream (utan glassmaskin)

Glass hör minst sagt sommaren till, även om jag personligen gillar att äta det året runt. Jag har gjort en så kallad “nice cream”,  det vill säga hälsosam glass, med blåbär.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Glass hör minst sagt sommaren till, även om jag personligen gillar att äta det året runt. Jag har gjort en så kallad “nice cream”,  det vill säga hälsosam glass, med blåbär som inte kräver glassmaskin. Denna blueberry nice cream (som jag kallar receptet) består främst utav nötter och är sötad med färska dadlar. Jag har även i kokosgrädde för att få den mer krämig. Själv använde jag frysta blåbär, men det går så klart också bra med färska (använd inte amerikanska/odlade, ni vet sådana där stora som är vita i mitten, för de smakar inte speciellt mycket). Så fräscht att äta detta som en efterrätt eller mellanmål!
 
 
 
 
Blueberry nice cream (utan glassmaskin) - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Blueberry nice cream (utan glassmaskin) – 3 kulor

100 gram cashewnötter, naturella
50 gram blåbär (jag kör frysta)
50 gram färska dadlar, urkärnade
½ dl kokosgrädde
1 krm vaniljpulver
ev. ½ msk honung/fibersirap gold (eller annan sötning)

Blötlägg nötterna i minst fyra timmar (över natten går bra). Häll bort vattnet från nötterna och mixa samman med resterande ingredienser till en slät konsistens. Låt stelna i frysen ett par timmar eller mer. Låt glassen gärna tina en stund om den är helt genomfryst.

 
 
 
 
Blueberry nice cream (utan glassmaskin) - Baka Sockerfritt
 
Blueberry nice cream (utan glassmaskin) - Baka Sockerfritt