Hoppa till innehåll
Open navigation

Blueberry pear cake

Att köpa färdig fruktpuré är behändigt att använda, om man inte vill/kan eller orkar göra sin egen. Givetvis går det bra att använda en annan sorts puré efter smak! Smaka då av smeten och.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Att köpa färdig fruktpuré är behändigt att använda, om man inte vill/kan eller orkar göra sin egen. Givetvis går det bra att använda en annan sorts puré efter smak! Smaka då av smeten och känn på kakan med en sticka under gräddningen så att du vet när den är klar, då olika produkter kan ha olika sötma och konsistens.
35 minuter
Inga röster än
Kategorier: Baka med frukt
Portioner: 2 portioner
Författare: admin

Ingredienser 

  • 20 gram smör
  • 1 ägg
  • 70 gram päronpuré finns i barnmatsburkar
  • 20 gram blåbär
  • ½ dl mandelmjöl
  • 1 msk kokosmjöl
  • 2 ½ msk riven kokos
  • 1 ½ - 2 msk sötströ
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 droppar bittermandelarom
  • 1 tsk bakpulver

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret
  • Blanda de torra ingredienserna och rör därefter ner ägg, smält smör, päronpuré och arom.
  • Blanda sist försiktigt ner blåbären
  • Häll smeten i en smord och bröad (ex. Riven kokos) 12-cm springform. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!