Bounty cups
Du har väl inte missat Marjas Peanut Butter Cups? Det är faktiskt ett av mina favoritbakverk, som alltid blir uppskattade! Jag har även gjort en lite liknande variant, fast.. Läs mer

Du har väl inte missat Marjas Peanut Butter Cups? Det är faktiskt ett av mina favoritbakverk, som alltid blir uppskattade! Jag har även gjort en lite liknande variant, fast utan jordnötssmöret. Istället för jordnötssmör kom jag på den briljanta idén att använda bountyröra! Det blev en härlig kombination som jag varmt kan rekommendera. Ett ytterligare experiment var att jag på några av kakorna bytte ut den vanliga smälta chokladen, mot en choklad- och dadelröra. Mums! Se även mina Almond Butter Cups, vilka är perfekta om man dessutom inte tål jordnötter.

Bounty cups – 8 stycken
Botten:
15 gram rumsvarmt smör
½ dl mandelmjöl
1 msk riven kokos
½ msk kokosmjöl
½ msk sötströ
1 krm vaniljpulver
Bountyfyllning:
35 gram mascarpone
3-4 msk riven kokos
1 ½ msk vispgrädde
½ msk sötströ
½-1 krm vaniljpulver
Choklad att toppa med (utan tillsatt socker)
Bottnen
Värm ugnen till 175 grader. Blanda alla ingredienser till bottendegen.. Tryck ut degen i bottnen på småbrödsfornar eller små minimuffinsformar. Grädda mitt i ugnen tills kakorna får färg, ca 10 minuter.
Bountyfyllning
Blanda ingredienserna. För en lösare smet tillsöts mer grädde, och för en fastare mer mascarpone eller kokos. Bred fyllningen på (de svala) kakorna.
Smält choklad och toppa med detta!
Tips: Blanda smält choklad med färska dadlar och toppa med detta, istället för enbart smält choklad!