Hoppa till innehåll

Bountybitar, utan tillsatt socker

      Tycker du som jag om bounty/kokos+choklad? Jag älskar den kombon! Blir en så god godisbit att fira in helgen med. Detta recept har följt med mig länge och är något som jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bountybitar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Tycker du som jag om bounty/kokos+choklad? Jag älskar den kombon! Blir en så god godisbit att fira in helgen med. Detta recept har följt med mig länge och är något som jag bakat mååånga gånger. 
 
Själva huvuddelen är en krämig kokosmassa, vilken jag format till kuber och doppad i smält choklad. Givetvis går det fint att göra kulor, korvar eller vad som helst man vill som form! Ett tips från mig är att mixa kokosen med mixer för att få en lite mer slät konsistens på koosmassan. Då kan dock något mer kokos behöva tillsättas. Viktigt att tänka på är dessutom att massan stelnar rejält i kyla, så den behöver inte vara speciellt “tjock” när den fortfarande är varm/ljumen (eftersom den alltså kommer att tjocka till sig)!
 
 

Bountybitar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Bountybitar – 30 stycken

60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap (smakneutral)
2 msk sockerersättning
ev. lite vaniljpulver

150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja

Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner sockerersättning och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.

Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.

 
 

Bountybitar, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt