Bountybitar, utan tillsatt socker
Här om dagen bloggade jag om Bountybrownie, och idag blir det den “vanliga” hederliga “Bountyn”. Det är ett superbt tips till veckans (alla).. Läs mer



Bountybitar – 30 stycken
60 gram smör
ca 3 ½ -4 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
3 msk fibersirap (smakneutral)
2 msk sockerersättning
ev. lite vaniljpulver
150 gram valfri choklad, utan tillsatt socker
ev. en klick kokosolja
Lägg smör, fibersirap och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10-15 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör mer sukrin melis och riven kokos. Låt stelna i kylskåp/frys. Gör små kuber av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad. Förvaras i kylskåp.
Tips: Mixa riven kokos för en jämnare massa. Då kan runt 10-20% mer kokos behövas.
