Hoppa till innehåll

Bountybollar

Idag är det alltså dan före dan före dopparedan. Dagarna före jul är lika med bakningsdags för mig. Mer bakning än det normala alltså. Och så har det varit under så många år som jag kan.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Idag är det alltså dan före dan före dopparedan. Dagarna före jul är lika med bakningsdags för mig. Mer bakning än det normala alltså. Och så har det varit under så många år som jag kan minnas. Tidigare år har jag gett bort kakburkar fyllda med kakor, men i år skippar jag det till förmån för en julfika hos oss. Nu gäller det bara att hinna baka allt som jag har tänkt! Jag har även förberett en del som nu ligger i frysen och bara väntar på att tas fram.
 
Något som jag har gjort till jul är dessa bountybollar. Härligt krämiga och doppade i smält mörk steviachoklad (eller annan valfri choklad man önskar använda). Dett recept innehåller mascarpone som i sig är tjock, och fibersirap som binder ihop massan bra. Mycket gott!
 
 
 
Bountybollar - Baka Sockerfritt

 

Bountybollar – 10 stycken

70 gram mascarpone
ca 1 ½ dl riven kokos
2 msk fibersirap clear
1 msk sukrin melis (går bra att byta ut mot annan sötning)

50 gram steviachoklad, mörk

Koka upp fibersirap (exempelvis i mikron). Rör noga ut med mascarpone. Söta med sukrin melis och häll i riven kokos. Låt massan stelna en stund i kylskåp. Rulla kokosmassan till bollar och doppa i smält choklad. Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl.

 
 
Bountybollar - Baka Sockerfritt
  
Bountybollar - Baka Sockerfritt
  
Bountybollar - Baka Sockerfritt