Bountydags!
Efter över en veckas bakpaus, bland annat på grund av tidsbrist och ett mycket irriterande tappande av smaksinne, så blev jag akut sugen på “bounty”. Bara sådär. Jag i.. Läs mer

Efter över en veckas bakpaus, bland annat på grund av tidsbrist och ett mycket irriterande tappande av smaksinne, så blev jag akut sugen på “bounty”. Bara sådär. Jag i princip var tvungen att baka det! Jag utgick från tidigare recept, men med små redigeringar. Och här ser ni resultatet!
Att ha lite hälsosam bounty i kylen är guld! Bara att ta fram när godissuget sätter in. Jag tycker dom är så goda och dessutom krämiga.
Bountybollar – 8 till 10 stycken
25 gram smör
ca 1 ½ dl riven kokos
2/3 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold (eller N!CK’S nya fibersirap)
60 gram choklad utan tillsatt socker
ev. en liten klick kokosolja
Mixa kokosen med en stavmixer i några sekunder – den rivna kokosen ska bara bli lite mer finfördelad. Lägg smör, fibersirao och grädde i en kastrull och sjud tills smeten tjocknar något (ca 10 minuter). Rör om då och då. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner kokos. Låt stelna i kylskåp (eller frys för expressfart). Rulla bollar av kokosmassan och doppa i smält choklad (smält den eventuellt med en klick olja för en lösare konsistens). Lägg på bakplåtspapper och låt återigen stelna i kyl. Dekorera gärna med riven kokos och/eller extra smält choklad.


