Hoppa till innehåll

Bountyfyllda chokladbitar

        Kommer ni ihåg mina Chokladbitar med Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
 
 

 
Kommer ni ihåg mina Chokladbitar med jordnötssmör? Jag tyckte att dom blev så fantastiskt goda att jag bara var tvungen att göra en liknande variant fast med annan fyllning. Jag tänkte att en slags “bountyfyllning” borde vara en match made in heaven. Och så klart blev det superbra! Krämig kokos och fyllig choklad slår ju liksom sällan fel.

Denna goda godbit passar perfekt som påskgodis till den stora högtiden som infinner sig om bara några dagar. Kanske blir det just detta som jag tar med till det årliga påskfirandet! Om du funderar i samma banor så tänk på att chokladbitarna bör förvaras i kyl.
 

 
Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Bountyfyllda chokladbitar – 8 till 10 bitar

150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
1 msk kokosolja/smör
1 tsk sockerersättning

Sjud grädde och fibersirap i cirka tio minuter. Rör ner riven kokos och 1 tsk sockerersättning. Smält choklad tillsammans med olja/smör. Söta gärna om så önskas. Häll chokladen i en bakplåtspappersklädd liten form (ex brödform av mindre storlek). Fördela kokosmassan i en linje av mitten av chokladen. Låt stelna och skär i bitar.

 

 
 
 

Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt
 
Bountyfyllda chokladbitar - Baka Sockerfritt