Hoppa till innehåll
Open navigation

Bountykladdkaka

      Alla som älskar kokos och choklad räcker upp en hand! *räcker upp en hand* Jag har gjort en ny variant på min gamla goding bountykladdkaka där just kladdig choklad får.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Bountykladdkaka - Baka Sockerfritt
 
 
 
Alla som älskar kokos och choklad räcker upp en hand! *räcker upp en hand* Jag har gjort en ny variant på min gamla goding bountykladdkaka där just kladdig choklad får samsas med krämig kokos i en härlig kaka. Mycket gott och garanterat uppskattat för alla oss som brukar gilla “bounty” eller liknande versioner.
 
Då bounty/kokosfyllningen kan ta lite tid att göra tycker jag det är mest effektivt att starta med den. Så kan man svänga ihop kladdkakssmeten medan den sjuder! Kakan passar bra att äta som den är eller med en klick vispgrädde.

Tips: för en 24-cm springform ökar du alla ingredienser med cirka en tredjedel.

 
 
Bountykladdkaka - Baka Sockerfritt

  

Bountykladdkaka – ca 8 bitar

Kladdkaka:
100 gram smör
120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3 ägg
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par msk kakao

Kokosfyllning:
50 gram smör
2 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk sockerersättning

Kokosfyllning
Börja med kokosfyllningen. Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.

Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser. 

Fördela ca tre fjärdedelar av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 20-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Klicka över det sista av kladdkakssmeten och försök fördela jämnt över. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

 

 
Bountykladdkaka - Baka Sockerfritt
 
Bountykladdkaka - Baka Sockerfritt