Bountykladdkaka
Alla som älskar kokos och choklad räcker upp en hand! *räcker upp en hand* Jag har gjort en ny variant på min gamla goding bountykladdkaka där just kladdig choklad får.. Läs mer


Tips: för en 24-cm springform ökar du alla ingredienser med cirka en tredjedel.

Bountykladdkaka – ca 8 bitar
Kladdkaka:
100 gram smör
120 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
3 ägg
2 ½ dl mandelmjöl
1 dl sockerersättning
½ dl kokosmjöl
½ tsk vaniljpulver
ev. ett par msk kakao
Kokosfyllning:
50 gram smör
2 dl riven kokos
1 ½ dl vispgrädde
1 ½ msk sockerersättning
Kokosfyllning
Börja med kokosfyllningen. Sjud smör, grädde och sötning i ca 25 minuter tills konsistensen tjocknar. Rör ner kokos.
Kladdkaka
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör och choklad. Rör ner resterande ingredienser.
Fördela ca tre fjärdedelar av kladdkakssmeten i en smord och ”mjölad” 20-cm springform. Fördela över kokosfyllningen. Klicka över det sista av kladdkakssmeten och försök fördela jämnt över. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter.

