Bountyrutor, utan tillsatt socker
Till alla kokos- och chokladälskare så måste ni testa mina bountyrutor. Enkla och så goda! Grunden är en krämig kokosmassa, vilken i sin tur täcks med ett lager smält choklad... Läs mer


Till alla kokos- och chokladälskare så måste ni testa mina bountyrutor. Enkla och så goda! Grunden är en krämig kokosmassa, vilken i sin tur täcks med ett lager smält choklad. Perfekt godis att unna sig lite då och då. Chokladen jag använde valde jag att köra hälften ljus och hälften mörk (men det går givetvis att ta bara ljus eller mörk)!

Lättgjorda bountyrutor – 6 bitar
Kokosmassa:
3 dl riven kokos
1 2/3 dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold/honey
ev. 1 msk sötning
Chokladdopping:
75 gram choklad, utan tillsatt socker
Koka upp grädde och fibersirap och låt sjuda under ca 10 minuter. Häll i kokos och eventuell extra sötning. Om önskas mixas massan för att få en slätare konsistens. Klä en liten form (ex matlåda eller liten brödform) med bakplåtspapper och tryck ut kokosmassan i botten.
Smält choklad och ber över kokosen. Låt stelna och skär i bitar.

