Bountyrutor – utan tillsatt socker
Givetvis älskar jag Bounty. Kokos och choklad är en match made in heaven om ni frågar mig. Det är inte konstigt att jag bakar med denna smakkombo så många gånger! En favoriter i.. Läs mer


Givetvis älskar jag Bounty. Kokos och choklad är en match made in heaven om ni frågar mig. Det är inte konstigt att jag bakar med denna smakkombo så många gånger! En favoriter i repris är denna variant på “bounty” som är i form av chokladtäckta kokosrutor. Och de fick helt enkelt kallas för bountyrutor.
Bountyrutornas kokosmassan är ruskigt härligt krämig och har en liten smak av kola över sig. Toppat har jag gjort med smält choklad (utan tillsatt socker då såklart), och jag använder 50/50 ljus och mörk – men det går givetvis att ta bara ljus eller mörk såklart!

Lättgjorda bountyrutor – 6 bitar
Kokosmassa:
3 dl riven kokos
1 2/3 dl vispgrädde
3 msk fibersirap gold
ev. 1 msk sötning
Chokladdopping:
75 gram choklad, utan tillsatt socker
Koka upp grädde och fibersirap och låt sjuda under ca 10 minuter. Häll i kokos och eventuell extra sötning. Om önskas mixas massan för att få en slätare konsistens. Klä en liten form (ex matlåda eller liten brödform) med bakplåtspapper och tryck ut kokosmassan i botten.
Smält choklad och ber över kokosen. Låt stelna och skär i bitar.

