Bountytoppade chokladbitar
Godisdags! Vem tycker inte om godiset bounty? Jag älskar kokos (speciellt krämig) och choklad tillsammans, och även om jag tycker om “godisgodiset” bounty,.. Läs mer


Godisdags! Vem tycker inte om godiset bounty? Jag älskar kokos (speciellt krämig) och choklad tillsammans, och även om jag tycker om “godisgodiset” bounty, så tycker jag det är mycket godare med hemmabakat för då får man inte den där billiga och artificiella smaken! Här är en av mina bountyinspirerade varianter – bountytoppade chokladbitar!
Kokosen gör sig jättebra i en krämig kokosmassa som består av riven kokos, grädde och fibersirap gold. Passar minst sagt perfekt till kvällsmyset eller helgfikan!

Bountyfyllda chokladbitar – 8 till 10 bitar
150 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 1/3 dl riven kokos
3/4 dl vispgrädde
1 msk fibersirap gold
1 msk kokosolja/smör
1 tsk sockerersättning
Sjud grädde och fibersirap i cirka tio minuter. Rör ner riven kokos och 1 tsk sockerersättning. Smält choklad tillsammans med olja/smör. Söta gärna om så önskas. Häll chokladen i en bakplåtspappersklädd liten form (ex brödform av mindre storlek). Fördela kokosmassan i en rad av mitten av chokladen. Låt stelna och skär i bitar. Förvaras i kylskåp.


