Brasmuffins
Dessa brasmuffins är roliga och goda muffins som du kan bjuda på kanske lagom till Valborg, eller varför inte framför en brasa till hösten när det börjar bli kyligt ute och man behöver något.. Läs mer

Av
Anna Winér
Dessa brasmuffins är roliga och goda muffins som du kan bjuda på kanske lagom till Valborg, eller varför inte framför en brasa till hösten när det börjar bli kyligt ute och man behöver något gott att tugga på.
Mina brasmuffins är inte bara veganska, utan även helt utan tillsatt socker och glutenfria.



Portioner: 25 muffins
Ingredienser
- 350 g Annas mjukismix
- 3,5 dl sockerersättning
- 100 g smält växtbaserat smör
- 3,5 dl vatten
Frosting:
- 300 g växtbaserad färskost
- 2 dl växtbaserad grädde
- 4 msk sockerersättning
- Livsmedelsfärg
- Salta pinnar glutenfria
- Marshmallows utan tillsatt socker
Instruktioner
Muffins
- Blanda mjukismixen med sockerersättning i en bunke.
- Blanda smält smör med vatten.
- Häll ner de torra ingredienserna i vätskan och blanda väl.
- Fördela smeten i muffinsformar.
- Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 25 minuter. Använd en provsticka för att se om muffinsen är klara.
- Låt svalna på galler.
Frosting
- Droppa i livsmedelsfärg och blanda med stora tag så frostingen förblir spräcklig.
- Bred frostingen på de svala muffinsen. Toppa med exempelvis salta pinnar och marshmallows.
Anteckning
Äter du inte veganskt, så kan du byta ut mejeriprodukterna mot vanliga.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!