Hoppa till innehåll
Open navigation

Brownie i en mugg

Nu var det rätt länge sedan jag gjorde en mugcake! Trots att det det är så lättgjort och gott. Här om dagen svängde jag ihop en brownie i en mugg, eller browniemugcake, vilken blev så lyckad... Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Nu var det rätt länge sedan jag gjorde en mugcake! Trots att det det är så lättgjort och gott. Här om dagen svängde jag ihop en brownie i en mugg, eller browniemugcake, vilken blev så lyckad. Av någon anledning hade kylan i frysen stängt av sig, och det enda som blev helt förstört var min kära proteinglass (tur att vi kunde rädda så mycket annat dock!). Just proteinglass äter jag ofta på kvällen framför en härlig serie. Istället blev denna mugcake perfekt som kvällsmellanmål! Jag gjorde den på dagen, och åt på kvällen. Då jag rekommenderar att äta de ljummen, värmde jag den några extra sekunder i mikron innan!

Konsistensen blir rätt kompakt, lite som en brownie, och smaken riktigt chokladig. Mums! Jag har lite brist på steviachoklad, så jag använde mig av “vanlig” 72%-ig. Denna mugcake blir mejerifri (dubbelkolla chokladen). 

10 minuter
Inga röster än
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF, Mejerifritt, Mug cake, Nötfritt
Portioner: 1 portion
Författare: Baka Sockerfritt

Ingredienser 

Instruktioner

  • Smält chokladen försiktigt, gärna med en liten klick kokosolja.
  • Mixa samman alla ingredienser noga med en mixer/stavmixer.
  • Fördela smeten i en mugg. Värm i mikron i ca 1 minut och 15 sekunder.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!