Brownie med hallon
Choklad och hallon är en toppengod och minst sagt populär kombination som används i denna härligt chokladiga brownie med krämig.. Läs mer
![](https://sockerfritt.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2017/07/DSC_0394-scaled.jpg)
40 minuter
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 5 portioner
Ingredienser
Brownie:
- 2 ägg
- 50 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 30 gram smör
- 2-3 msk sockerersättning
- 1 ½ msk kakao
- ½ -1 krm vaniljpulver
Hallonfyllning:
- 40 gram hallon
- 40 gram mascarpone
- 1 tsk sötningsströ
- ev. Dekoration: 1-2 msk frystorkade hallon i små bitar
Instruktioner
- Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör (jag gör detta i mikron).
- Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
- Hallonfyllning
- Tina hallonen om de är frysta och blanda med mascarpone och sötning. Klicka detta över browniesmeten i valfritt mönster (fyllningen kommer sjunka ner i brownien under gräddning)
- Toppa eventuell med frystorkade hallon. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Låt svalna.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!