Brownie med krämig vaniljfyllning
Skåda en av mina favvobrowniesar – Brownie med mascarponefyllning! Det som är extra speciellt med denna brownie är alltså att den är toppad med krämig Läs mer


Brownie med krämig vaniljfyllning
Browniesmet:
30 gram smör
30 gram choklad, utan tillsatt socker
1 ägg
½ dl mandelmjöl
1 ½ msk sötningsströ
1 msk kokosmjöl
1 msk hasselnötsmjöl (går att byta mot mandelmjöl)
1 msk grädde
1 krm vaniljpulver
ev. 1 tsk kakao
Mascarponefyllning
40 gram macarpone
1 tsk sötningsströ
½ krm vaniljpulver
Browniesmet
Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen (försiktigt, gärna i mikro). Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en “mjölad” 12-centimeter springform.
Mascarponefyllning
Rör ihop ingredienserna till mascarponefyllningen och klicka över browniesmeten. Dra lite med en kniv för att skapa ett mönster i kakan. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 20 minuter.


