Brownie med mascarponefyllning
Ljuvlig brownie utan tillsatt socker, toppad med krämig Läs mer
40 minuter
Kategorier: Brownie, Low carb/LCHF
Portioner: 10 portioner
Ingredienser
Brownie:
- 100 gram smör
- 120 gram mörk choklad utan tillsatt socker
- 3 ägg
- 2 dl mandelmjöl
- 4-5 msk sötning
- 4 msk kokosmjöl
- 4 msk hasselnötsmjöl
- ½ tsk vaniljpulver
- ev. 1 msk kakao
- ev. 30 gram hasselnötter
Mascarponefyllning:
- 150 gram mascarpone
- 4 tsk sötning
- 2 krm vaniljpulver
Instruktioner
Brownie
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen (försiktigt, gärna i mikro).
- Blanda alla torra ingredienser och rör ner ägg och chokladsmöret. Häll browniesmeten i en mjölad (ex. mandelmjöl) 24-centimeter springform
Mascarponefyllning
- Rör ihop ingredienserna till mascarponefyllningen och klicka över browniesmeten. Dra lite med en kniv för att skapa ett mönster i kakan.
- Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!