Brownie med pumpafrö (nötfri)
Och så slår chokladsuget till igen! Ibland när detta händer “nöjer” jag mig med en (eller fyra) chokladbitar, men andra gånger lyxar jag till det genom att baka något härligt.. Läs mer


Brownie med pumpafrö – 3 bitar
1 ägg
25 gram smör
25 gram mörk choklad, gärna steviachoklad
2 msk finmixade pumpafrö
2 msk grädde
1 msk sukrin gold/sötströ
½ msk kakao
½ tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver
ev. pumpafrö att strö på
Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen, samt grädde och vispa lite till. Blanda mixade pumpafrön, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en liten brödform (ca 8X16 cm, eller något större) med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter. Svalna och skär i bitar.

