Hoppa till innehåll

Brownie med saffranstosca

      Jag har en en förpackning cornflakes (utan tillsatt.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownie med saffranstosca - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har en en förpackning cornflakes (utan tillsatt socker från urtekram) här hemma som bara står, och därför tänkte jag att det är perfekt att baka med lite av detta! Dessutom var jag fortsatt sugen på saffranskola, något i stil med chokladmuffinsen som jag bakade för några veckor sen. Så jag gjorde en variant av min brownie med cornflakestosca, men ändrade receptet lite och smaksatte även kolan med saffran. Så gott! Och kolan gör hela konsistensen extra saftig och kletig dessutom.
 
Et tips är att äta brownien inom ungefär ett dygn efter den gjorts (eller så fort som möjligt egentligen) eftersom cornflakesen blir mjuka. Ytterligare ett tips är att testa med kokos eller mandelflarn istället för cornflakes, dock kan mängden behöva justeras. 
 
 
Brownie med saffranstosca - Baka Sockerfritt
 
 

Brownie med saffranstosca – 4 bitar

Brownie:
2 ägg

75 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram smör
ca ½ -2/3 dl sockerersättning
½ dl mandelsmör
1 krm vaniljpulver
ev. 1 msk kakao

Saffranstosca:
1 ½ -2 dl cornflakes (glutenfria, utan tillsatt socker)

1 1/3 dl vispgrädde
2 ½ msk fibersirap gold/honey
½ krm saffran

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med smör. Vispa ägg och sötning pösigt med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter innan toppingen fördelas ovanpå.

Saffranstosca
Sjud grädde, fibersirap och saffran i cirka 10-15 minuter. Rör ner cornflakes. Fördela/strö försiktigt ovanpå toscan. Grädda ytterligare 7-10 minuter. Låt svalna.

 
 
Brownie med saffranstosca - Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca - Baka Sockerfritt
 
Brownie med saffranstosca - Baka Sockerfritt