Hoppa till innehåll

Browniedags igen!

Minns ni att jag för ett par veckor nämnde att jag var i en “brownieperiod”? Jag har minsann inte tagit mig ut ur den än. Det är alldeles för gott! Jag körde utifrån ett gammlat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Minns ni att jag för ett par veckor nämnde att jag var i en “brownieperiod”? Jag har minsann inte tagit mig ut ur den än. Det är alldeles för gott! Jag körde utifrån ett gammlat recept, som är riktigt lättgjort och med få ingredienser. Det är “billigt”, och innehåller ingen choklad (utan kakao), mandel/nötter eller mjölkprodukter. Det som jag denna gång märkte var VÄLDIGT VIKTIGT är att man absolut inte får ha denna brownie för länge i ugnen. Då blir den torr och inte alls bra. Hur länge man får ha den i ugnen beror på ugnstyp (ungnar är tyvärr olika) och lite på hur stora äggen är. Denna gång hade jag de i ugnen i kanske 20 minuter, och till och med det blev tydligen för länge. Därför rekommenderar jag alla som göra dessa brownies att kika efter redan 15 minuter och se hur det hela utvecklar sig. De ska vara rätt kladdiga i mitten!
 
 
 
 
Browniedags igen! - Baka Sockerfritt
 
 
 

Mejerifri lättgjord brownie – 4 bitar

3 ägg
1 dl sukrin gold
½ dl kakao
½ dl kokosolja
2 msk pofiber
1-2 krm vaniljpulver
½ krm salt

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosoljan. Vispa upp äggen pösigt med elvisp. Blanda samman alla ingredienser till en slät smet. Klä en liten fyrkantig form (min är 10X13 cm) med aluminiumfolie/bakplåtspapper och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 18-22 minuter. Känn med en sticka, brownien ska fortfarande vara kladdig.

 

 

Browniedags igen! - Baka Sockerfritt

Browniedags igen! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags igen! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags igen! - Baka Sockerfritt