Hoppa till innehåll

Browniedags!

Mums för brownie! Jag gissar att det är fler än jag som tycker om denna typ av bakverk. Dessutom går det ju att göra i många olika varianter! Här senast gjorde jag min mandelbrownie som jag.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Mums för brownie! Jag gissar att det är fler än jag som tycker om denna typ av bakverk. Dessutom går det ju att göra i många olika varianter! Här senast gjorde jag min mandelbrownie som jag tycker är så god. Inte bara jag förresten! Hemma finns det minsann en man som vill äta upp alltihopa.
 
Jag använder smält choklad i min brownie, och jag tycker brownie är godast så! Jag kompleterar även med lite kakao (efter smak) för extra fyllig smak. Den som vill serverar brownien med en klick vispad grädde!
 
För en nötfri variant, testa att mala pumpafrö eller solrosfrö istället för mandelmjöl (inspireras av brownie med pumpafrö). För en mejerifri variant, kika in Brownie utan mjöl.
 
 
 
 
Browniedags! - Baka Sockerfritt
 

 
 

Mandelbrownie – 5 portioner

2 stora ägg
50 gram smör
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelmjöl
2 msk sukrin gold/sötströ
1 msk kakao
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver 
ev. grovhackad choklad att strö på

Sätt ugnen på 175 grader. Smält bitar av chokladen tillsammans med smör. Vispa ägg med sötningen i någon minut med elvisp. Rör ner chokladen och vispa lite till. Blanda mandelmjöl, kakao, bakpulver och vanilj i en separat skål och vänd till sist ner detta. Klä en ca 1 1/2 liters brödform med bakplåtspapper och fördela i smeten. Om önskas strös grovhackad choklad över. Grädda mitt i ugnen i 15-20 minuter. Låt svalna och skär i bitar.

 
 
 
 

Browniedags! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags! - Baka Sockerfritt
 
Browniedags! - Baka Sockerfritt