Browniekaka med nötsmör
Jag har bakat en ny slags brownie och mjuk chokladkaka i ett! Så gott med det kladdiga och lite kompakta – även om denna variant alltså är lite mer mjuk än en klassisk.. Läs mer



Chokladbrowniekaka – 8 bitar
2 ägg
40+35 gram (1 frp) mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (osötat)
ca 3 msk sockerersättning
1-2 msk kakao
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Smält ca 40 gram mörk choklad tillsammans med 1 msk kokosolja (försiktigt, jag gör det i mikron). Mixa samman alla ingredienser, förutom resterande mörk choklad, med en stavmixer. Klä en brödfrom (ca 1,5 liter) med bakplåtpsapper och fördela i smeten. Grovhacka resten av choklad och fördela över. Grädda mitt i ugnen under ca 10 minuter eller lite längre, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten.





