Hoppa till innehåll

Browniekaka med nötsmör

      Jag har bakat en ny slags brownie och mjuk chokladkaka i ett! Så gott med det kladdiga och lite kompakta – även om denna variant alltså är lite mer mjuk än en klassisk.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
 
 
Jag har bakat en ny slags brownie och mjuk chokladkaka i ett! Så gott med det kladdiga och lite kompakta – även om denna variant alltså är lite mer mjuk än en klassisk brownie. Kakan är mejerifri och innehåller nöt/mandelsmör (jag körde med jordnötssmör) för att bli lite extra kladdig. Vill man ha den mer smakneutral skulle jag använda mandelsmör. Jag valde även att toppa kakan med grovhackad choklad – men går såklart att utesluta om man vill! Smaken är ganska “vuxen” och vill man ha den lite sötare är det såklart bara att öka mängden sockerersättning.
 
 Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt

 

Chokladbrowniekaka – 8 bitar

2 ägg
40+35 gram (1 frp) mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (osötat)
ca 3 msk sockerersättning
1-2 msk kakao

1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält ca 40 gram mörk choklad tillsammans med 1 msk kokosolja (försiktigt, jag gör det i mikron). Mixa samman alla ingredienser, förutom resterande mörk choklad, med en stavmixer. Klä en brödfrom (ca 1,5 liter) med bakplåtpsapper och fördela i smeten. Grovhacka resten av choklad och fördela över. Grädda mitt i ugnen under ca 10 minuter eller lite längre, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

 
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka med nötsmör - Baka Sockerfritt