Hoppa till innehåll

Browniekaka, utan tillsatt socker

      Hej på er alla! Hoppas ni haft en fin vecka så långt. Jag hoppar in här för att tipsa (kanske inför den kommande helgen?) om ett så smarrigt chokladrecept – på en.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Browniekaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
 
 
Hej på er alla! Hoppas ni haft en fin vecka så långt. Jag hoppar in här för att tipsa (kanske inför den kommande helgen?) om ett så smarrigt chokladrecept – på en browniekaka! Detta bakverk skulle jag säga är som en kombination av mjuk chokladkaka och brownie. Lite kladdig, och lite mer kompakt – men ändå mjuk.
 
Kakan är mejerifri och innehåller nöt/mandelsmör (jag körde med jordnötssmör) för att bli lite extra kladdig. Vill man ha den mer smakneutral skulle jag använda mandelsmör. Jag valde även att toppa kakan med grovhackad choklad – men går såklart att utesluta om man vill! Smaken är ganska “vuxen” och vill man ha den lite sötare är det såklart bara att öka mängden sockerersättning.
 
 
Browniekaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt

 

Browniekaka – 8 bitar

2 ägg
ca 40+35 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
1 dl mandelsmör/jordnötssmör (osötat)
ca 3 msk sockerersättning
1-2 msk kakao

1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Smält ca 40 gram mörk choklad tillsammans med 1 msk kokosolja (försiktigt, jag gör det i mikron). Mixa samman alla ingredienser, förutom resterande mörk choklad, med en stavmixer. Klä en brödfrom (ca 1,5 liter) med bakplåtpsapper och fördela i smeten. Grovhacka resten av choklad och fördela över. Grädda mitt i ugnen under ca 10 minuter eller lite längre, konsistensen ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. 

 

Browniekaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt
 
Browniekaka, utan tillsatt socker - Baka Sockerfritt