Browniepudding
Lättgjord chokladkaka som här nu kallas browniepudding. Browniepudding blir det för att konsistensen är lös i mitten. Browniepuddingen kan serveras både varm och kall. Tänk på.. Läs mer

Lättgjord chokladkaka som här nu kallas browniepudding. Browniepudding blir det för att konsistensen är lös i mitten. Browniepuddingen kan serveras både varm och kall. Tänk på att konsistensen stelnar rejält vid kyla. De håller sig ett par dagar i kylskåp (minst). Toppa gärna med hallon, Sukrin Melis (florsötning), hackad choklad och/eller vispad grädde.
35 minuter
Portioner: 3 till 4 stycken
Ingredienser
- 2 ägg
- 40 gram smör
- 40 gram mörk choklad
- utan tillsatt socker
- 1 ½ - 2 msk sötningsströ
- 1 msk kakao
- ½ msk arrowrotpulver
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med smör. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält.
- Vispa ägg med sötning pösigt med en elvisp under ett par minuter.
- Tillsätt kakao, arrowrot, vanilj samt chokladen och rör med sked.
- Fördela smeten i små ugnssäkra formar, fyll ca 1-2 cm från kanten. Placera formarna i en större ugnsform med vatten (så att de små formarna "badar" i vatten)
- Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall.
Har du provat receptet?Nämn @bakasockerfritt.se eller tagga #bakasockerfritt.se!