Hoppa till innehåll
Open navigation

Browniepudding

    Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin       Får jag fresta med en perfekt dessert nu till sommaren? Så klart jag får! Det handlar om en lättgjord slags chokladkaka som här nu kallas browniepudding. Browniepudding blir det för att konsistensen är väldigt lös i mitten! Så ljuvligt för mig som älskar kladdiga…

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt

Browniepudding (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt

 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin
 
 
 
Får jag fresta med en perfekt dessert nu till sommaren? Så klart jag får! Det handlar om en lättgjord slags chokladkaka som här nu kallas browniepudding. Browniepudding blir det för att konsistensen är väldigt lös i mitten! Så ljuvligt för mig som älskar kladdiga kladdkakor och dylikt. Browniepuddingen gör jag i portionsformar vilket blir både smidigt att baka och att servera. 
 
För att få till chokladsmaken använder jag främst en choklad utan tillsatt socker, och då väljer jag alltid N!CK’S dark chocolate. Jag valde att tillsätta lite extra kakao för en kraftigare chokladsmak. Sötat har jag gjort med Sukrin, vilket är ett slags sockerersättningsströ. I receptet kanske ni noterar att jag även använder något som heter arrowrot (i pulverformat)! Det gör smetar/såser/redningar mer tjocka i sin konsistens. Typ som potatismjöl fast en lågkolhydratsvariant. Detta hittar jag i kryddhyllan i en vanlig mataffär.
 
Browniepuddingen kan serveras både varm och kall. Tänk på att konsistensen stelnar rejält vid kyla. De håller sig ett par dagar i kylskåp (minst). Servera varje browniepudding med hallon och grädde!
 
 
 
 
Browniepudding (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
 
 
 

Browniepudding – 3 till 4 stycken

2 ägg
40 gram smör
40 gram N!CK’S dark chocolate
2 msk Sukrin
1 msk kakao
½ msk arrowrotpulver
1 krm vaniljpulver

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg bitar av choklad i en liten skål tillsammans med smör. Värm i mikron i 30 sekunder och rör tills chokladen smält. Vispa ägg med sötning pösigt med en elvisp under ett par minuter. Tillsätt kakao, arrowrot, vanilj samt chokladen och rör med sked. Fördela smeten i små ugnssäkra formar, fyll ca 1-2 cm från kanten. Placera formarna i en större ugnsform med vatten (så att de små formarna ”badar” i vatten). Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 minuter. Servera gärna rumstempererad, men går också bra att servera kall. Toppa gärna med hallon, Sukrin Melis (florsötning), hackad choklad och/eller vispad grädde. 

 
 
 
Sponsrat samarbete med N!CK’S och Sukrin
 
 
Browniepudding (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
 
Browniepudding (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt
   
Browniepudding (glutenfri, utan tillsatt socker) //Baka Sockerfritt