Brownietårta
Alla årstider har sina fördelar och våren älskar jag för att den får mig att återigen bli extra sugen på fräscha smaker och härliga bär. Plus massa annat.. Läs mer



Brownietårta – 4 bitar
Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram kokosolja
2 – 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver
Topping:
1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
Bär
ev. hackad choklad
Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna..
Topping
Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär och hackad choklad.

