Hoppa till innehåll

Brownietårta

        Alla årstider har sina fördelar och våren älskar jag för att den får mig att återigen bli extra sugen på fräscha smaker och härliga bär. Plus massa annat.. Läs mer

Baka Sockerfritt
Av Baka Sockerfritt
Brownietårta - Baka Sockerfritt
 
 
 
 
Alla årstider har sina fördelar och våren älskar jag för att den får mig att återigen bli extra sugen på fräscha smaker och härliga bär. Plus massa annat förstås som att slippa jocka vinterjackor och få in smält, smutisig snö över hela hallen. Den här brownien tycker jag är en brownie som hyllar våren och sommaren – den är nämligen som är härlig chokladgräddtårta med toppad med massa bär! Hur härligt är inte det?? Perfekt till ett Valborgsfirande dessutom!
 
Själva brownien är mejerifri, så det är bara givetvis att välja en havre/kokos- eller liknande grädde som alternativ för att göra hela skapelsen utan mejeriprodukter!
 
 

Brownietårta - Baka Sockerfritt
 
 

Brownietårta – 4 bitar

Brownie:
2 ägg
50 gram mörk choklad, utan tillsatt socker
25 gram kokosolja
2 – 2 ½ msk sockerersättning
1 ½ – 2 msk kakao
1 msk starkt kaffe
1 krm vaniljpulver

Topping:
1 ½ dl vispgrädde (eller mejerifritt alternativ)
Bär
ev. hackad choklad

Brownie
Sätt ugnen på 175 grader. Smält chokladen försiktigt tillsammans med oljan (jag gör detta i mikron). Vispa ägg och sötning pösigt, gärna med elvisp. Blanda även ner resterande ingredienser och vispa lite till. Häll smeten i en normalstor brödform (ca 1,5 liter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna..

Topping
Strax innan servering vispas grädden och läggs på brownien tillsammans med valfria bär och hackad choklad.

 
 

Brownietårta - Baka Sockerfritt
 
Brownietårta - Baka Sockerfritt